Тримата обвинени за убийството на Калоян Каменов в Луковит остават за постоянно в

...
Тримата обвинени за убийството на Калоян Каменов в Луковит остават за постоянно в
Коментари Харесай

Съдът реши за ромите-изверги от Луковит, пребили до смърт Калоян с крак от маса

Тримата упрекнати за убийството на Калоян Каменов в Луковит остават за постоянно в ареста, реши Окръжният съд в Ловеч, оповестява " Дарик ". С мярка за неотклонение задържане под стража са 35-годишният Красимир Костов, 24-годишният Веселин Костов и 22-годишният Самир Радоев, които на 6 октомври вечерта умъртвили 29-годишния си съгражданин.

Извършен е оглед на местопроизшествието и на натрупа, сподели в правосъдната зала наблюдаващият прокурор Павлинка Кръстинова. Разследващите органи са иззели дървен крайник, строшен от маса, с който са нанасяни удари по Калоян, и диск от видеокамера на къща в съседство, запечатала побоя. На диска ще бъде назначена техническа експертиза.

Разпитани са очевидци и от техните показания е открито по какъв начин е зародил случаят.

Около 21.00 ч. в петък Давид карал колата на татко си „ Опел Астра” по улица „ Начална” в ромския квартал „ Изток” в Луковит. До него се возел чичо му Калоян, на задната седалка имало още един пасажер – Васил. В същото време на терасата на къщата на Красимир се черпели домакинът и двамата му другари Веселин и Самир. Давид паркирал в региона и слязъл да търси собствен братовчед.

Към колата се доближил Веселин и почнал да удря в лицето през прозореца на автомобила Калоян. Към него се включил и Самир, по-късно дошъл и Красимир, който носел дървена бухалка.

Свидетелят Васил споделил, че видял по какъв начин 35-годишният мъж блъснал няколко пъти Калоян и той паднал на земята. Тримата траяли да го удрят.

Някой се обадил на родственици на 29-годишния мъж, те пристигнали и го заварили към този момент в безпомощно положение. Качили го и го закарали в болничното заведение, където лекарите установили гибелта му.

Аутопсията посочила, че той има тежка черепно-мозъчна контузия, рана в лявото слепоочие, получена вследствие на удар с корав предмет с дребна повърхнина от рода на боксовете, строшаване на черепната основа, голям брой травми.

При разпита Веселин споделил, че имал сдърпване преди два-три месеца с Калоян. Затова била и съдбовната кавга в петък. Обвиняемият също показал, че в джоба си имал стоманен ключ с формата на буквата „ Т” за промяна на свещи на моторна резачка и с него блъснал по главата Калоян, след което траял да го удря с дървена летва.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР